Bőrápoló termékcsaládunk széles választékát kínálja bőrtisztító és bőrjavító termékeknek, melyek különösen a valódi, természetes bőrből készült tárgyakra lettek kifejlesztve.

Termékeink otthoni és professzionális felhasználásra is alkalmasak, kitűnően használhatóak valódi bőrből készült bútorokon, autóüléseken, kabátokon, cipőkön.

Bőrtisztítás és kondicionálás

Mindenféle természetes bőrből készült anyag megtisztítására alkalmasak.
- Ultra Bőrtisztító : szennyeződések eltávolítása, kondicionál, véd a kiszáradástól, kirepedezéstől
- Bőrvédő Krém : a bőr aromájával táplál, véd a kopástól, elhasználódástól, a nedvességtől és a hőtől


Tinta- és folteltávolító szerek

Folteltávolító készletünk eltávolítja a tollnyomokat a bőrről, legyen az golyós toll, filctoll, szövegkiemelő vagy töltőtoll pecsétje, a festéknyomokat, a körömlakkot, továbbá a bőrre került zsírt és olajat .

 

Bőrfelújítás

- Bőr színező balzsam: visszaadja a színét a megfakult és használt bőrdaraboknak. Ideális bőrkanapékhoz, bőrülésekhez és kopott, karcolt, sérült darabok felújításához.
- Bőrfesték: a vízbázisú bőrfestékekkel kitűnően helyreállítható, vagy akár új színben kivitelezhető a sérült, vagy csupán az időtől megviselt bőrdarab. Különösen jól használható autók bőrülésén, bútorokon, bármilyen bőrből készült termék színe újraépíthető vagy megváltoztatható.  A festék rendkívül tartós, nem kopik,  a bőrtermékekhez a gyári előállítás során is ezeket az összetevőket tartalmazó anyagokat adják hozzá.
-Bőrlakk/Befejező lakk: új fényt ad a bőr bevonatának, lakkozásának ha már az megkopott vagy ragadóssá vált. Használata egyszerű, a bőr külső bevonatának minden problémáját orvosolja.


Bőrjavítás

Bőrjavító termékek: hasadások, égések, lyukak, vágások, karcolások nyomainak eltüntetéséhez, köztük van folyékony bőr, ragasztó, bőrdarab.

Bőraroma

Visszaadja a bőr illatát, műbőrre is alkalmazható, hosszantartó, az új bőr illatának érzetét varázsolja otthonába, munkahelyére.

A termékek gyártási és származási helye: EU

A termékek emberi bőrre nem használhatóak!

ÍGY VARÁZSOLD ÚJJÁ A KOPOTT, VAGY MEGUNT CIPŐDET!

A BŐRÖK FELÚJÍTÁSA ÁLTALÁBAN


Gyakran találkozunk azzal a jogosan felmerülő kérdéssel, hogy elegendő-e a balzsam a bőr helyreállításához?
A balzsam használata akkor célszerű és eredményes, ha a bőr felülete nem sérült, csupán csak a színt szeretnénk felfrissíteni, újjáéleszteni. Festéshez, nagyobb sérülések és repedések feltöltésére nem alkalmas. Ehhez már összetettebb lépésekre és több termékre lesz szükségünk.


Szükséges eszközök: bőrtisztítók, bőrerősítő, folyékony bőr, bőrfesték, befejező lakk

  

A bőr előkészítése


Az első és legfontosabb lépés, hogy a felületet tisztítsuk meg a rárakódott olajtól, zsírtól, különböző szennyeződésektől és a gyári rétegtől. Amennyiben ezt nem tesszük meg, a festék nem fog megfelelően tapadni.


Ultra bőrtisztító: a felület megtisztítása, ennek a használata a legegyszerűbb, a leggyorsabb és a legkíméletesebb, azonban önmagában nem mindig elegendő.
Alkoholos tisztító: a felület megtisztítása, az Ultra bőrtisztítótól erősebb, vékony bőrrétegeknél a színt megfakíthatja.
Repedés eltávolító tisztító: a legerősebb, a repedések és a kopott rétegek eltávolítására is alkalmas.

 

1. Kezdésként tisztítsuk meg a bőrt minden oldaláról, ne feledkezzünk meg a hátsó és oldalsó részekről sem. Ahol nem kívánunk festeni elegendő egy Ultra vagy Alkoholos bőrtisztítóval való áttörlés.
2. A jobban igénybe vett felületek előkészítéséhez szükségünk lesz egy Repedés eltávolító tisztítóra, illetve a hozzá való zöld csiszolólapra. Ha a bőr különösen repedt, szakadt, elegendő a Repedés eltávolító  tisztító használata, ez önmagában is elég erős, a csiszolólappal viszont ez esetben tovább sérthetjük a felületet.
3. A szín elkezd majd feloldódni, ezt látni fogjuk a ruhán vagy a csiszolólapon amivel dolgozunk.
4. Befejezésként érdemes Alkoholos bőrtisztítóval még egyszer áttörölni a felületet, bizonyos anyagok csak így távolíthatóak el teljesen.
5. Várjunk 30 percet a következő fázis előtt.

  

A bőr megerősítése

 

1. A felületet azért kell megerősítenünk, hogy megelőzzük a további kirepedezéseket és szakadásokat.
2. Ehhez használjuk a Bőrerősítőt . Szivaccsal vigyük fel a teljes felületre, 3-5 rétegben. Az újabb réteg felvitele előtt várjuk meg, amíg az előző réteg teljesen megszárad.
3. A felületen maradt felesleget a Bőrerősítőből még száradás előtt töröljük le.
4. Miután az összes réteg teljesen megszáradt úgy fog tűnni, hogy a repedések egyúttal beszíneződtek, kissé feltöltődtek. A Bőrerősítő ahol beszívódott sötétebbnek, némileg másabbnak látjuk a felületet, ez azonban nem helyettesíti a repedések és a lyukak feltöltését.

  

A folyékony bőr felvitele (csak erősen repedezett felületekre)


1. A Bőrerősítő a repedések megelőzésére szolgál, a már bekövetkezett sérüléseket azonban csak a folyékony bőr segítségével tüntethetjük el.
2. Az általunk most használt folyékony bőr nem alkalmas lyukak (lyukak feltöltésére más folyékony bőrt használunk), macskakarmolások, égések, vágások eltüntetésére.
3. Egy palettakésre vagy spatulára vigyünk fel kis mennyiségben belőle, majd finoman töltsük fel a repedéseket. Óvatosan egyengessük el az anyagot a feltöltött felületen, a felesleget pedig töröljük le.
4. A töltés után várjunk 30 percet, majd egy 1000-es csiszolólappal simítsuk le a felületet.
5. Ha szükségesnek látjuk, a feltöltött rétegre is vihetünk fel a Bőrerősítőből.

 

A bőrfesték felvitele


1. Alaposan rázzuk fel az üveget!
2. Kis mennyiségben öntsünk rá egy szivacsra belőle, majd vigyük fel a felületre, enyhe nyomást gyakorolva rá.
3. Várjunk 30 percet a száradással, majd a következő réteget festékszóró pisztollyal vigyük fel vékony rétegekben.
4. A fújt festékrétegek között is érdemes várni a száradással. Célszerű kisebb területenként haladni a bőrön, ha a fújás után folyó festéket látunk valahol azt töröljük le. Az egyes részeket szárítsuk meg külön-külön (akár egy hajszárító segítségével), majd ezt követően haladjunk tovább.
5. A rétegek felvitelét addig folytassuk, amíg az alapszín teljesen be nem fedi.

   

Befejezés

 

A befejező lakkot is airbrush pisztoly segítségével vihetjük fel a legegyszerűebben. Ismét figyeljünk arra, hogy vékony rétegekkel dolgozzunk. A lakkból általában 2-3 réteget célszerű fújni a tartós és tökéletes végeredményért.

 

BŐR AUTÓÜLÉSEK FESTÉSE 1.


Az itt leírt lépésekkel akkor érhetjük el a kívánt eredményt, amennyiben a bőr felülete öregebb vagy enyhén sérült, ezt követően pedig a bőr színét kívánjuk frissíteni vagy megváltoztatni.

Szükséges eszközök

- Repedés eltávolító tisztító

- Csiszoló lap, csiszoló papír, szivacs

- Alkoholos tisztító

- Folyékony bőr

- Bőrfesték

- Befejező lakk

1. A bőr felületének előkészítése


Az első állomás a bőr előkészítése során a felület megcsiszolása a zöld csiszolólappal. Ezzel a legfelső, gyári réteget távolítjuk el , a csiszolólappal együtt vigyünk fel a Repedéseltávolítóból, mely egy igen erős, oldószeres tisztító. A felesleges anyagokat egy puha törlővel távolítsuk el a felületről. A hátramaradó sok felesleg inkább a régi autók ülésénél jellemző, viszont akár új, akár régi autóbelsővel van dolgunk, a preparálást követően mindenképpen töröljük át a felületet. Ehhez ajánlott az Alkoholos tisztító. Az így kapott felület matt, kopott lesz. Erre azért is van szükség, hogy mindenféle viasz- és olajnyomot eltávolítsunk, ezáltal az általunk felvitt színnek is jobb tapadást adhatunk majd.

    

2. Repedések feltöltése


Amennyiben további apró rések, hasadások maradtak volna a felületen, töltsük fel azokat folyékony bőrrel. A folyékony bőrt spatulával juttassuk a felületre, amely beleül majd a repedésekbe. Egy réteg felvitele után várjunk 5-10 percet amíg megszárad. Ezt a műveletet vékony rétegekben addig ismételjük, amíg egy szintbe nem hozzuk a teljes területet. Ezt követően 1200-as csiszolópapírral simává tesszük a felületet. Majd Alkoholos tisztítóval, megtisztítjuk.

3. Az első réteg szín felvitele szivaccsal


A fenti lépések után következhet maga a festés, a festék felvitele. Ehhez célszerű szivacsot használni, mellyel a nehezen elérhető helyekre is a megfelelő mennyiségben vihetjük fel a színt. Fontos, hogy ne dörzsöljük erősen, és főleg ne sokáig, finoman nyomjuk csak oda a szivacsot és óvatosan húzzuk át vele a felszínt. A bőrfestékek koncentrációja magas, gyorsan megkapjuk a kívánt színt. A száradási folyamatot hajszárító segítségével felgyorsíthatjuk (kb. 5 perc).

  

4. Szín felvitele levegős festékszóróval


A tökéletes végeredményhez a következő réteg bőrfestéket levegős festékszóró pisztoly segítségével vigyük fel. Először körbe az ülés széleit, majd pedig az ülés középső részét a varrásnál. Ezt mindaddig ismételjük vékony rétegekben az ülés teljes felületén, amíg teljesen egységes képet nem kapunk. Természetesen két fújás között várjunk néhány percet.

5. Befejezés


Utolsó lépésként fújjunk a Befejező lakkból 2-4 réteget, egy-egy réteg felvitele után szünetet tartva a száradásig. Ezt követően ajánlott 24 órát várni a használatba vétel előtt.

Gyakran Ismételt Kérdések